La ce ajută evaluarea inteligențelor multiple și a trăsăturilor de personalitate?
✓ Autocunoaștere aprofundată
✓ Descoperirea inteligențelor multiple individuale și a căilor de cunoaștere accesibile cu o valoare incontestabilă în cadrul procesului de dezvoltare personală și profesională.
✓ Descoperirea și îmbrățișarea propriei complexități și a adevăratului potențial nativ.
✓ Regăsirea propriei puteri interioare, a stimei de sine și recăpătarea încrederii în sine ce permite acceptarea de noi provocări în toate aspectele vieții – personal, social, profesional, ș.a.
✓ Rezolvarea conflictelor interne generate de asincronii în dezvoltare, de lipsa încrederii în sine și lipsa autocunoașterii. Identificarea și corectarea perspectivei disfuncționale generate de falsa imagine de sine în raport cu viața personală, familială, societală și profesională.
✓ Diminuarea și chiar eradicarea conflictelor interne și a manifestărilor acestora (stări de tensiune și stres, comportamente incoerente, atitudini inadecvate contextelor, anxietate sau plictiseala, ș.a.) în urma antrenamentelor recomandate de facilitator.
✓ Orientarea aplicantului către un traseu educațional adecvat, către o carieră potrivită, prolifică profilului său unic fizic, emoțional, mental, spiritual.
✓ Clarificarea și înțelegerea din partea părinților/tutorilor/aplicaților a motivelor și mecanismelor pentru care creierul nu răspunde anumitor abordări educaționale, prin relevarea tipologiei native a aplicantului și orientarea către contextului hrănitor acelei tipologii.