MASTERMIND

Ce este un Grup Mastermind?

Conceptul a fost introdus de Napoleon Hill în cartea sa De la idee la bani. Fost consilier al președintelui Statelor Unite ale Americii, Franklin Delano Roosevelt, Hill a devenit un autor de succes în domeniul dezvoltării personale, De la idee la bani devenind una dintre cele mai bine vândute cărți din toate timpurile. Alte cărți care s-au bucurat de succes sunt: Calea spre succes, Secretele prosperității, Secretul libertății.

Mastermind-ul este coordonarea cunostinţelor şi efortului a două sau mai multe persoane, care muncesc împreuna pentru un scop definit, în spiritul armoniei.

Napoleon Hill

Şi continua spunând că…

“Nu există ca două minţi care vin alături să nu creeze o a treia forţă, invizibilă şi intangibilă,  care poate fi comparată cu o a treia minte – supermintea [mastermind]”

Un grup mastermind este un grup creat să te ajute să navighezi prin provocările tale folosind inteligenţa colectivă creată de alaturarea minţilor individuale într-un focus comun. Alăturarea mai multor minţi generează un câmp de rezonanţă (inteligenţa colectivă) mai mare decât suma inteligenţelor individuale, creând aşadar un mediu care potenţeaza apariţia ideilor, a soluţiilor.

CUM SE DESFĂȘOARĂ?

Întâlnirile pot fi săptămânale sau bi-săptămânale, în totalitate în funcţie de membrii, iar o persoana poate fi simultan parte din mai multe grupuri de mastermind.

Mărimea grupului variază, dar în general este in jur de 6-8 persoane, astfel că durata întâlnirilor să fie menţinută la un nivel confortabil dar şi eficient pentru participanţi, de 60-90 min. Orice grup este ghidat de un facilitator, tocmai pentru a se urmări generarea de soluţii, idei de punere în practică a soluţiilor în diverse sfere ale vieţii, dar şi egalitatea în contribuţia la grup,  în beneficiul fiecăruia dintre participanţi.

Ele oferă o combinație de brainstorming, educație, responsabilitate de la egal la egal și de sprijin într-un cadru de grup pentru a vă creşte afacerea, performanţa și abilitățile personale. 

Grupurile de mastermind sunt create prin punerea alături de persoane cu sfere de interese apropiate, care caută răspunsuri aceloraşi întrebări şi mai ales, care au ca scop de baza creşterea personală şi adăugarea de valoare. 

De regulă, se pun în discuţie teme ce provoacă trecerea de la teoria conceptelor la practica efectivă şi integrarea lor în noi abilităţi, obişnuinţe, comportamente. Ştim cu toţii ca deseori suntem experţi în teorii, însă teoria nu funcţioneaza decât transferată la nivel de experienţă, de trăire. Aşadar se porneşte de la studiul cărţii şi se încheie cu „beculeţul” cunoaşterii integrate la nivel de sine.

Un grup de Mastermind, prin format, subiectele aleseşi prin membrii vă ajută să vă atingeţi succesul.

Participanții au parte de provocări reciproce pentru a stabili obiective puternice, și, mai important, pentru a le realiza. Grupul cere implicare, confidențialitate, disponibilitatea de a da cât şi de a primi sfaturi și idei. Cere ca fiecare să se sprijine reciproc cu sinceritate totală, respect și compasiune. Membrii grupului Mastermind acționează în calitate de catalizatori pentru creștere, fiind atât „avocați ai diavolului” cât si colegii de susţinere. Aceasta este esența și valoarea grupurilor Mastermind.

Fiind o experienţa pe care o meriţi, îţi recomand să cauţi în preajma ta un astfel de grup şi să i te alături.

Este una din căile de a fi TU SCHIMBAREA pe care o doreşti în lume.

Să ne amintim că suntem creaţi ca fiinţe sociale, iar mintea umană este darul suprem făcut de Dumnezeu (Creator) Omului spre a-şi atinge desăvârşirea.

Acest site folosește cookies pentru a-ți asigura o experiență plăcută. Continuarea navigării reprezintă acordul tău. Politica Cookies.