MENTORARE

Bine ai venit în această secțiune din site!

De acum discuția este între mine și tine și este cazul să îți spun pe scurt despre mine și despre ariile în care te pot ghida ca mentor și de ce o fac.

Sunt Teodora Gabriela Călin și îți mulțumesc că ești aici!

Sunt la jumătatea vieții, iar în această experiență terestră sunt o femeie ce a deprins și rolurile de soție și mamă în paralel cu o carieră de succes în corporație și cu experiență în sfera antreprenorială.

Să zicem că am pășit până acum de multe ori în schimbări, am acceptat provocările nu puține aduse în cale și am învățat că schimbarea este singura CERTITUDINE a vieții. Cu fiecare schimbare, după cum vei vedea din cei câțiva pași pe care am ales să-i împărtășesc cu tine, am aflat ceva nou despre despre domenii profesionale și despre oameni, dar și despre mine. Urmarea firească  a fost că schimbarea a devenit o parte naturală din viață și o cale de continuă de creștere și descoperire. Am aflat că nu contează anii din viața unui om ci viața din anii lui.

Profesional, pe scurt, am parcurs succesiv o cale care m-a construit într-un mod interesant prin mai multe domenii și mai multe nivele. Începutul, urmându-mi pasiunea, a fost de inginer auto într-o autobază de transport public, în 1996. Entuziasmul și pasiunea m-au caracterizat întotdeauna, astfel că în 1997 am creat un program de optimizare a traficului care a avut ca urmare un protest sindical. Proiectul de atunci s-a implementat după 20 de ani (chiar m-am bucurat).

după 2 ani, timp în care am devenit mamă…

…s-a deschis un domeniu nou, cel al asigurărilor prin companii private. Mi-am folosit expertiza ca inginer și am extins-o cu cea de subscriere și despăgibiri, ca inspector de daune. Acela a fost pasul de la tehnician la interacțiunea directă cu clienții, iar aceștia nu erau în starea lor cea mai fericită, ci imediat după producerea unei pagube. Astfel că, de fapt, am învățat în această etapă empatia și comunicarea asertivă, adăugând abilități de consultanță și consiliere. Am realizat că fac bine ce fac în momentul în care clienții nu părăseau compania, ba mai mult își extindeau acoperirile. Mi-am dat seama că maximul de carieră la acel nivel era limitat, la fel dezvoltarea mea. Așa că am decis să continui să cultiv abilitățile de vânzare, un domeniu mult mai ofertant ca venit și carieră, dar unde aveam multe de învățat.

Pasul următor a fost păstrând zona financiară,…

 …dar schimbând departamentul. De la tehnic la vânzări. Și cum în vânzări nu ai cum să te plictisești pentru că este zona unde continuu au loc schimbări, noutăți, cu tristețe și bucurie în aceeași zi, cu punct și de la capăt, cu presiune și cu recompense, dar mai ales cu oameni. Am făcut trecerea la un moment dat de la vânzător la crearea unei echipe de vânzări și aici au intervenit recrutarea, evaluarea, motivarea, managementul, mentorarea. După 7 ani de vânzări au urmat anii de management, de la managementul la nivel județean în care am dezvoltat rețele de sute de oameni, la managementul la nivel zonal cu acoperirea unei treimi a teritoriului național.

În mod clar, m-a bucurat dezvoltarea echipelor pentru că echipele sunt făcute din oameni. Interacțiunea și lucrul în echipă le-am învățat și eu la rândul meu. Și am observat, în timp după cum ai văzut, că sunt căi noi și performante care sporesc comunicarea, care cresc eficiența, dar cel mai important, că starea de bine este importantă și că eficiența este direct proporțională cu starea de bine! Acesta a fost momentul în care am integrat coaching-ul, practica spirituală și principiile leadership-ului în interacțiunile mele și de aici, restul a venit de la sine.

Au urmat…

..pe această bază, experiențele antreprenoriale, ca o continuare firească. Au rămas în centrul implicării mele oamenii, de data aceasta ne-limitat la o companie sau o echipă ci alături de orice companie sau echipă.

Cred în oameni și cred că bucuria și bunăstarea nu trebuie să rămână doar cuvinte. Îmi place să le văd pe fața și în sufletul oamenilor starea de bine, sufletul vibrând și bucuria lucrului împlinit! De aceea, a acorda suport pe cale celor ce urmăresc creșterea personală sau profesională înseamnă pentru mine a vedea fericirea în ochii celui din fața mea.

MI-A FOST SUPORT PRACTICA ȘI CUNOAȘTEREA SPIRITUALĂ

De peste zece ani practic Reiki, tehnici de meditație, cristalo și aromoterapie și de peste 8 ani formez elevi în această practică. Deasemeni, sunt practicant Munay KI și ghidez pe această cale a puterii și iubirii pe cei care simt chemarea către cunoașterea pe care șamanii au păstrat-o. Nu suntem doar trup, doar minte și nici doar suflet. Suntem în toate și toate sunt în noi, tot noi.

De ce și pentru ce Mentorare?

Pe foarte scurt, Mentorarea  te ajută să dezvolți abilități și include transferul de experiență de la mentorul tău.

 

Avantajul mentorării este că îți primești acces la soluții deja trăite, experimentate și validate de alții. Mai exact, prin mentorare câștigi o economie de timp în învățare și îți accelerezi creșterea.

Învaţă repede din greşelile altora, că nu ai timp să le faci tu singur pe toate.

Sigmund Freud

Te invit totuși să afli dacă mentorarea este cea mai bună alegere pentru direcția pe care vrei să o dai vieții tale acum, pentru provocările cu care te confrunți, citind un articol chiar AICI pe blog, în care îți explic pe larg ce trebuie să știi despre Mentorare.

ÎN PLAN MATERIAL

ÎN PLAN SPIRITUAL

Orientare în carieră și autopromovare

Optimizarea comunicării

Vânzări și management de vânzări

Antreprenoriat și mindset antreprenorial

Managementul timpului și resurselor

Managementul schimbărilor de orice natură – job, carieră, etc.

Leadership

Autocunoaștere

Reiki

Munay Ki

Inforenergetică

Terapii complementare (energo, cristalo, aromoterapie)

Dacă te simți atras de ceea ce ți-am povestit și vrei să îți începi propria călătorie, alege 30 de minute pe care să ți le dedici și programează o sesiune gratuită!

Ți-am pregătit vești bune!

Înscrie-te la newsletter și vei primi acces instant la ”Proiect 21R”, ghidul practic de transformare a recunoștinței în abundență!

Acest site folosește cookies pentru a-ți asigura o experiență plăcută. Continuarea navigării reprezintă acordul tău. Politica Cookies.