Careul de A și pandemia

Septembrie 2030

Imaginează-ți că eu și cu tine stăm de vorbă la un fresh de struguri pe o terasă în aer liber, râdem cu un pisoi pufos și curajos ce se cocoață printre crengi și ne povestim. Despre ce am trăit, despre cum suntem, bucuria revederii, ce provocări am mai lăsat în urmă și ce ne bucură viața. Cum ești? Ce ai mai făcut? Ce ai mai aflat? Ce ai mai învățat? Cu ce te ocupi?

Ne cunoaștem de 10 ani, din timpul pandemiei și de atunci din timp în timp ne mai întâlnim pentru câte o idee.

Ne aducem aminte că în septembrie 2020 trecuseră 9 luni de când am început să ne confruntăm cu un nou mod de viață.

În 9 luni, cât durează și de la concepția până la nașterea unui copil, toți oamenii, la nivel global, au fost într-o schimbare pe multe planuri. Lumea s-a schimbat, modul nostru de comunicare s-a schimbat, piața muncii s-a transformat și mulți au rămas fără job-uri iar școala nu a mai fost la fel. 

Pentru foarte mulți oameni după acele 9 luni a avut loc o re-inventare, o re-naștere. 

Lumea s-a schimbat și noi ne-am schimbat și am fost forțați să facem altceva, să facem altfel. Da, și eu și tu am trăit acea perioadă de mare schimbare de care acum ne aducem aminte cu detașare și povestim relaxat ca despre poate cea mai puternic transformatoare experiență de viață, dar atunci… Atunci, provocarea era problemă și eram în mijlocul ei, mai toți agitați și temători. 

Devenea clar că aveam de ales între a plânge după vremurile care trecuseră, cu modul vechi de viață și a ne mobiliza să aflăm ce și cum putem schimba la noi pentru a ne adapta și a ne bucura de viață mai departe. 

O, ce amintiri! Era toamna în care generațiile care atunci erau copii de fapt ajunseseră să trăiască ceea ce generații de părinți și bunici își doriseră pentru ei înșiși când erau copii. La întoarcerea din vacanță, deși școlile existau fizic (nu le mâncaseră câinii), ei nu mai mergeau la școală și puteau învăța de acasă, la distanță. Mulți dintre copii s-au bucurat atunci. Și uite, acum, școala a devenit un mediu mai bun decât era înainte!

Mai știi că atunci, în 2020, au început să apară noi meserii? Prin ce transformări au trecut toate economiile și cum mulți oameni și-au descoperit noi talente, au învățat să facă mai mult decât credeau că pot! Eu da! 

Îmi amintesc că am asistat la multe re-orientări puternice de carieră. De la funcționar într-un departament de licitații către fotografie profesională, de la ospătar la creator de site-uri, de la profesor la grădiniță la grafician pentru social-media. Da, domeniile creative, cele în care îți pui trăirea în propria muncă au avut o creștere extraordinară. Antreprenoriatul s-a reinventat și parcă de atunci am început cu toții să ne privim mai mult ca oameni pentru oameni. 

Mi-aduc aminte că atunci, în 2020, am citit undeva într-un articol despre o soluție simplă pentru a avea succes când ești decis să te re-naști profesional. Știi, atunci ne-am cunoscut și am vorbit prima dată! Și de atunci, am aplicat-o pentru fiecare drum nou și o aplic și azi! Era… CAREUL DE „A”. 

Ca un joc, în care AI DEJA cele mai bune 4 cărți, ai regulile și știi când și cum trebuie jucată fiecare. Nu poți pierde decât dacă uiți ce cărți ai! 

Aptitudine_card

Aptitudine.

Aptitudini avem toți! Sunt darurile cu care ne-am născut, acele calități care ne fac unici prin combinația personală de aptitudini. Aptitudinile se cer descoperite. Părinții și profesorii sunt primii care te pot ajuta să le descoperi.

Aptitudinile sunt scrise în tine și în Cerul nașterii tale. Poziția planetelor la nașterea ta îți arată ce vibrații te vor susține susține pe parcursul întregii vieți. Folosește cunoașterea astrologilor sau studiază-ți Profilul hologenetic prin Cheile Genelor și ai astfel multe informații despre darurile tale.

Fii pregătit oricând să afli ceva nou despre tine, să descoperi noi aptitudini pe tot drumul vieții tale.

Marele avantaj de a-ți cunoaște aptitudinile este acela că folosindu-le, vei obține rezultate mai bune și mai rapid. Aptitudinile sunt ca un teren care te favorizează. Acolo este UNICITATEA ta ce se cere manifestată în lume.

În aptitudini este sursa geniului fiecăruia dintre noi!

Joacă-ți bine Aptitudinea!

Abilitate.

Abilitatea este ceea ce știi să faci/gândești/simți. În mod clar, cu cât mai multe abilități dezvolți, cu atât mai multe oportunități vei putea accesa din ceea ce are viața/societatea de oferit.

O nouă abilitate se dezvoltă oricând, la orice vârstă, prin învățare și practică. Poți dezvolta abilități aproape pe orice domeniu. Totuși, optim este să dezvolți abilități care să te ajute să crești, să te adaptezi schimbărilor cu ușurință și să te valorizezi pe tine și pe ceilalți. 

Cum spune Neal Donald Walsch, „Când totul se schimbă, schimbă tot!”

Dacă domeniul nu-ți este potrivit (nu te cheamă sufletul) nu se potrivește cu modul în care ai fost dăruit la naștere, te va costa mult mai mult timp și mai multă energie. Succesul vine din dezvoltarea de ABILITĂȚI pe baza APTITUDINILOR. Aici se naște excelența.

Poți avea aptitudinea de a vorbi, pe când comunicarea este o abilitate. Ușurința cu care vorbești nu face din tine un bun comunicator. Putem vorbi fără a spune și putem comunica fără să vorbim. Diferența este din cultivarea Abilității.

Este magia Divină, prin care Universul strălucește prin fiecare, atunci când Darul primit este șlefuit și devine lumină și inspirație pentru toți. Când ești ceea ce ai fost menit să fii, iar lumina ta strălucește, prin darul tău se manifestă ceva mai mare decăt tine! 

Atitudine.

Atitudinea face întotdeauna diferența între sus și jos, între război și pace, între victimă și învingător. Atitudinea te salvează, te propulsează sau te îngroapă.

Poți să fii plin de Abilitate și să nu o valorizezi niciodată. Atitudinea este legătura dintre tine și lume. Modul în care privești succesul și eșecul, modul în care renunți sau înveți și mergi mai departe în urma unui eșec este atitudine.

Atitudinea are mare legătură cu atenția (unde ești atent), gândurile (ce tip de gânduri ai) și reacțiile (activ, pasiv sau reactiv). Atitudinea ta în raport cu situații, acțiuni, oameni și tot ce te înconjoară îți influențează energia. Te consumă sau te încarcă, pozitiv sau negativ. Și energia ta este motorul tău.

O atitudine proactivă, constructivă, susține sănătatea și viața. O atitudine re-activă sau pasivă te va ține prizonier.

O atitudine de asumare a reușitelor și a greșelilor, orientată către cunoaștere de sine te va ajuta să crești, să devii din ce în ce mai bun.

În contrapondere, o atitudine prin care plasezi atât reușita cât și eșecul ca fiind datorat exteriorului tău (oameni, conjuncturi, societate) va plasa și puterea ta tot în exterior și vei fi în cele din urmă un martor tăcut al unei vieți netrăite.

Vestea cea mare este că Atitudinea este întotdeauna o ALEGERE PERSONALĂ și se poate învăța.

Altitudine.

Altitudinea este o consecință. Este rezultatul jocului cu Aptitudini, Abilități și Atitudine.

Dacă le-am jucat bine, vom respira aerul curat al înălțimilor, dacă încă nu… ne putem întoarce și vedea unde și prin ce am pierdut altitudine și avem întotdeauna ocazia să ne perfecționăm jocul.

Altitudinea este locul nostru pe Scara Conștiinței umane (prefer scară, deși original este scală). Din subsolul fricilor, prin curaj către nivelul iubirii și de aici către armonia, bucuria și pacea interioară.

Careul de A. Hai să mai jucăm odată!

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email
Share on linkedin
No Comments

Post A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Ți-am pregătit vești bune!

Înscrie-te la newsletter și vei primi acces instant la ”Proiect 21R”, ghidul practic de transformare a recunoștinței în abundență!

Acest site folosește cookies pentru a-ți asigura o experiență plăcută. Continuarea navigării reprezintă acordul tău. Politica Cookies.