NUME DE COD: DEZVOLTAREA PERSONALĂ – I

PARTEA I . ÎN RECUNOAȘTERE

Ce este acest concept parțial general, parțial straniu, în același timp captivant pentru unii și enervant pentru alții? 

 

Ai putea crede că înseamnă să faci to do lists, să asculți zeci de podcast-uri despre evoluție, spiritualitate, să stai pe lângă oameni noi, să renunți la persoane care te consumă, să te apuci de o nouă dietă, să îți schimbi stilul de viață, iar lista poate continua.

 

Ei bine, acestea sunt părți, posibilități, trend-uri, însă ele nu e necesar să îți ofere rețeta ta de dezvoltare. Gândește-te cum te simți în momentul în care un guru de pe internet îți dă un set de sfaturi, o listă de chestii de făcut ca să te încadrezi într-un tipar, ”să simți” că faci parte dintr-un grup destul de acceptabil social în ziua de azi: ”cei care se dezvoltă personal”.

 

Dacă nu intri în el poate părea ca un eșec, nu? Dacă nu urmezi ultima dietă, dacă nu citești ultimele cărți, dacă nu îți dai suficient timp de self-care țintuit în cadă cu lumânări pe lângă sau plimbând cățelul sau meditând.

 

Atunci e momentul când ”dezvoltarea personală” pare mai mult un război cu tine decât un prilej de creștere. Acea clipă în care activitățile pe care simți că trebuie să le faci încep să îți provoace o stare de agitație sau vinovăție poți știi că ai ajuns în punctul în care dezvoltarea a devenit doar un mit și nu ceva care te susține. Acela e semnalul pe care întreaga ta ființă ți-l transmite pentru a te readuce la ce are ea nevoie, nu la ce este dictat de trend-uri online.

 

Dezvoltarea personală e doar a ta, numai tu îți poți cunoaște nevoile. Un consilier, un terapeut, un îndrumător spiritual sau antrenor îți poate oferi pur și simplu niște instrumente pentru satisfacerea lor, dar combinarea lor, rețeta finală e făcută de tine.

Ceea ce tocmai ai citit este prima parte a unei serii de postări în care eu, Maria Cristina Călin, psiholog și psihoterapeut experiențial în formare și co-fondator al Lead Your Life, îți voi vorbi despre ce poate fi această mitică entitate numită ”dezvoltare personală” și o poți face a ta, pentru tine.

 

Voi face tot posibilul să îți ofer o privire de ansamblu asupra procesului prin care omul ca întreg – minte, trup și suflet – îl parcurge către optimizarea vieții și regăsirea echilibrului interior.

Misiunea următoare – Cum să faci din ceea ce e marketizat ca ”dezvoltare personală” o oportunitate pentru tine?

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email
Share on linkedin
No Comments

Post A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Ți-am pregătit vești bune!

Înscrie-te la newsletter și vei primi acces instant la ”Proiect 21R”, ghidul practic de transformare a recunoștinței în abundență!

Acest site folosește cookies pentru a-ți asigura o experiență plăcută. Continuarea navigării reprezintă acordul tău. Politica Cookies.