NUME DE COD: DEZVOLTAREA PERSONALĂ . II

PARTEA a II-a . ”5 MINUTE”

Sinceritatea cu tine însuți și identificarea nevoilor proprii. Odată ce îți iei ceva timp să stai cu tine (începe cu 5 minute pe zi, te asigur că poate da rezultate) vei vedea că începe să fie din ce în ce mai ușor să vezi lucrurile de care ai real nevoie.

Perioada prin care trecem e un prilej minunat pentru asta. 5 minute fără știri, cu telefonul dat pe silențios, fix în locul în care te afli ori cu o cafea pe balcon. 5 minute în care doar respiri. 5 minute în care pui munca (sau distracția) pe pauză și stai doar cu tine.

Ce simte corpul tău? Ce îți trece prin minte? Ce îți vine să faci? Poate îți este sete, poate te simți vlăguit, poate ai atâta energie încât nu știi ce să faci cu ea.

Ascultă pentru acele 5 minute ce îți spune corpul tău.

Poate nu vei înțelege semnalele pe care ți le dă. E perfect ok. Rămâi în starea aceea, rămâi cu tine.

Poate îți vin atâtea în minte încât nu știi pe care să o bagi în seamă. E ok. Respiră adânc, păstrează acel ritm. Simte tensiunile din corp, devino atent la mușchii tăi, la pielea ta. 

Mișcă-te! Așează-te sau ridică-te de pe scaun! De ce are nevoie corpul tău acum? Fii sincer cu tine și ascultă-l. Ai nevoie să te întinzi? Să caști? Sau simți nevoia să te odihnești, să te oprești din mișcare?

Te poți întreba ce legătură are exercițiul acesta cu tema dată. Ei bine, e simplu. Întorcându-ne la nivelul de bază, la propriul corp, putem începe reclădirea relației cu noi înșine. Odată ce reînvățăm limbajul propriului corp, identificarea nevoilor, de orice fel ar fi ele, devine semnificativ mai ușoară.

Corpul nu se lasă manipulat. Modul în care ne vorbește el e pur, necontaminat de tiparele preluate din exterior. E un limbaj simplu, iar dacă îi oferim confort corpului, acel confort propriu, dincolo de ”ultima modă” el ne va facilita toate celelalte procese interne.

Odată ce te asculți, vei vedea că e mult mai simplu să triezi informațiile legate de dezvoltare personală.

În articolul următor îți voi povesti despre categoriile de dezvoltare persoanlă existente și cam ce presupun ele, pentru a-ți oferi șansa să îți ușurezi drumul prin vasta lume a găsirii sinelui tău.

Până atunci, încearcă cele 5 minute și vezi ce simți.

Dezvoltarea personală e un joc, la fel ca viața în sine, iar regulile vin odată cu nașterea. Ține de tine să îți înveți propriul limbaj. Noi putem doar să te susținem și să îți oferim suport.

Dacă ți-a plăcut acest articol și vrei să afli mai multe, lasă în comentarii orice întrebare pe care o ai și voi face tot posibilul să îți ofer . Misiunea noastră e să îți oferim suportul de care ai nevoie spre a te ajuta să îți conduci propria viață.

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email
Share on linkedin
No Comments

Post A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Ți-am pregătit vești bune!

Înscrie-te la newsletter și vei primi acces instant la ”Proiect 21R”, ghidul practic de transformare a recunoștinței în abundență!

Acest site folosește cookies pentru a-ți asigura o experiență plăcută. Continuarea navigării reprezintă acordul tău. Politica Cookies.